“En humoristisk udgave af det moderne eventyr”

Frida_lille
Frida Manniche har læst Jesper Wung-Sungs nye bog og er begejstret
❤️❤️❤️❤️❤️ Alfred har siddet i gabestokken på torvet og råbt fornærmelser af forbipasserende de sidste mange hundrede år. Ingen kan huske hvorfor eller hvor længe han har siddet der, ikke engang Alfred selv. Han er beskidt, skør, og mest af alt hader han konger. Men da pigen Rebekka begynder at besøge Alfred, og en ny konge træder til, må Alfred genoverveje sin sølle tilværelse.
0x500-1.png
Alfred og gabestokken er en humoristisk udgave af det moderne eventyr. Den fortæller om kærlighed, at være anderledes, og om at finde sig selv.

Bogen tager dig med til et lille kongerige med konge, krone og galninger i gabestokke. Man lugter de rådne grøntsager, mærker solen syde, og Alfred selv er næsten ved at springe ud af siderne i bogen.
At føle sig anderledes eller udenfor er noget, de fleste børn og teenagere kan relatere sig til, og det er netop denne følelse, der bliver taget fat på. Det er denne næsten universelle følelse, der gør bogen så god. Alfred er billedet på alle børns frygt for at skille sig ud og at være udenfor.
Alfred sidder bogstaveligt talt fanget, overset, klar til at blive gjort nar af, og han er fuldstændig alene. Alle kan relatere sig til temaet, og kan få noget ud af denne bog.
Vigtige emner i børnehøjde
Wung-Sung bringer mange vigtige emner op på de et-hundrede sider, de er flot knyttet til historien og bragt ned til børnenes højde. Moralen, der så fint bliver bragt op på den sidste side, bringer en flot sløjfe på historien om den anderledes Alfred.
“Et kongerige uden en konge er ikke et rigtigt kongerige,” svarede Alfred. “Og en konge uden en by er ikke en rigtig konge. Og en by uden et torv er ikke en rigtig by. Og et torv uden en tosse er ikke et rigtig torv. Så vi har vist alle sammen brug for én, der står og galer op.” ”
Og det er forhåbentligt det, at alle de børn, der læser denne bog, tager med sig, når de vender den sidste side: At alle har en plads, og alle er vigtige på hver deres måde.
Jeg er dybt begejstret over denne bog. Alfred og gabestokken er helt igennem sjov, men er også meget præcis i sit billede af noget så alvorligt som hovedpersonen Alfreds psykiske helbred. Jeg vil anbefale denne bog til børn i alderen t10-12. Desuden egner den sig godt til oplæsningen om aftenen, da den underholder både børn og forældre.
Alfred og gabestokken af Jesper Wung-Sung er udkommet på Høst & Søn og kan blandt andet fanges her

En mening om ““En humoristisk udgave af det moderne eventyr”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s