Kender du nogen, som aldrig har læst en bog?

Jeg har en veninde, som er gymnasielærer, og for nogle uger siden gav hun mig et verdensomvæltende chok! Hun fortalte mig nemlig, at det ikke er usædvanligt, at de 15-16-årige, hun møder i 1. g, aldrig har læst en bog.

DE. HAR. ALDRIG. LÆST. EN. BOG!!!!!

Personligt har jeg svært ved at forestille mig en større katastrofe end at have gennemlevet en hel barndom og en betydelig del af ungdommen uden Lindgren, Haller, Reuter, Jürgensen, Eco, Kundera, Kløvedal, Ende, Irving, Tolkien og alle de andre, som kastede mig ud i vilde, personlighedsopbyggende eventyr hele vejen op gennem 80’erne og start 90’erne.

Heldigvis har DR med vanlig sans for public service taget opgaven med at åbne bøgernes verden for de nye generationer på sig. De har gjort det med blik for de unge. Og de unge vil have underholdning. Derfor har de hyret en stand upper. Sådan nogen er sjove. Især hvis de aldrig før har læst en bog og er totalt clueless, når det kommer til de store danske forfattere.

Og clueless er Mick Øgendahl i de 6 programmer, hvor han rejser rundt i tid og sted i selskab med bl.a. Tove Ditlevsen, Herman Bang og H.C. Andersen. Om programmerne virker på en 15-årig, som endnu har sin første roman til gode, kan jeg ikke sige. Men de virkede på mig. Jeg har forsømt de danske forfattere lige siden gymnasiet, men har nu fundet dem frem igen.

Så hvis du kender nogen, som aldrig har læst en bog, så sæt dem øjeblikkeligt foran computeren, og klik på det her link. 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s