“Dagen i morgen bliver bedre end i dag”

Man skulle næsten tro, det var planlagt. Mens vi – en bred skare af bibliotekarer, bloggere og andre litteraturformidlere, som det hed i invitationen – sad og hørte om kommende udgivelser på Lindhardt og Ringhof med Niels Krause-Kjær og hans politiske thriller Mørkeland som den store finale, tikkede nyheden ind om, at der var udskrevet valg.

IMG_8407
Han ser skeptisk ud her, men udgangspunktet var muntert og fremtidstro.

“Jeg elsker politikere, og jeg har altid troet på, at dagen i morgen bliver bedre end i dag – indtil nu.”

Sådan sagde Krause-Kjær om det politiske landskab, da han gik på efter en lang litteratureftermiddag og slog besværgende ud med hænderne, mens han pegede ud på det samfund, han i vid udstrækning synes, fungerer – “…. og det må man vel trods alt give vores politikere, at det har de ikke helt f***ed op.”

Vi fulgte alle sammen hans håndbevægelser – fordi det var svært ikke at kigge ud ad vinduet, når vi nu sad helt oppe over Københavns smukke tage, på 7. sal af Lindhardts flotte adresse på Vognmagergade midt i København.

8463-h430xw1016-kongekabale03-1000x423
Kongekabale blev filmatiseret med Søren Pilmark i rollen som politiker i et voldsomt opgør i Det Demokratiske Parti – suk, they don’t make them like that anymore.

Der er gået 19 år, siden Krause-Kjær debuterede med Kongekabale, thrilleren om opgøret i det såkaldte Demokratiske Parti. Der er også gået 19 år i hovedpersonen, journalist Ulrik Torps liv, og han er kommet helt ned i dyndet. Fyret fra Dagbladet, på dagpenge og boende i den toværelses forældrelejlighed, han i velmagtsdagene købte til sin datter.

“Når man bliver tyndhåret som mig, begynder man at tænke over, hvor skrøbeligt det hele er. Det er jo gået godt, men jeg har også kammerater, som jeg har gået på Journalisthøjskolen med, som har det dårligt i dag – og det kunne jo lige så godt være mig,” siger Niels Krause Kjær og fortsætter:

“Det bliver farligt, hvis vi tager tingene for givet – vores ægteskab, vores arbejde og som samfund vores institutioner.”

Mørkeland handler om et folketingsvalg, og Krause-Kjær er gået langt for at finde ud af, om det ville kunne lade sig gøre at snyde til et dansk valg. Han fandt svaret, men det skal vi læse om – og det glæder jeg mig til.

Eftermiddagen over tagene bød i øvrigt på en sand gaveregn af bøger på vej. Smuk coffee table-bog om mit – og alle andres – elskede Bornholm, reportage fra Mads Vangsøs tur over Atlanten i robåd, ny roman fra Maren Uthaug, håndboldårbog fra Joachim Boldsen og Camilla Andersen, digte af forlagets ‘husdigter’ Peter Poulsen, tophemmelig historie fra Margaret Atwood og sågar en bog om utugtigt materiale fra Politimuseet med et skønt billedmateriale. Redaktør for dansk skønlitteratur, Sune De Souza Schmidt-Madsen havde en hel trækvogn af bøger med, herunder hans egen “den bedste siden Homer”, som han sagde med et glimt i øjet.

90A51C51-0688-44D3-9A81-8B05A7B564E7.JPG

En mening om ““Dagen i morgen bliver bedre end i dag”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s