Ballade i paradis

Unknown4

❤️❤️❤️❤️

Hvis du et øjeblik har glemt, hvem Liane Moriarty er, så tænk Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Shailene Woodley i foruroligende overklasseidyl i miniserien ”Little Big Lies”. Moriarty er ikke kun en succes på HBO. Mere end 14 millioner solgte bøger er det blevet til, og tre af dem er endt på New York Times’ bestsellerliste. Verden (eller i hvert fald forlagsbranchen) holder vejret, når en ny Moriartybog rammer hylderne.

Netop sådan et åndeløst øjeblik indfinder sig netop i dag, den 6. juni, hvor forfatterens nyeste bog ”Et fængslende møde” endelig udkommer på dansk.

Bogen følger den udfordrede succesforfatter, Frances Welty, som efter en uheldig stime af litterære, amorøse og hormonelle ulykker har besluttet sig for at detoxe krisen ud af kroppen på det svinedyre og stærkt fashionable retreat Tranquillum House. Her indlogeres hun med otte andre gæster, som under den karismatiske leder Mashas kærlige og kompetente vinger skal genopstå som bedre versioner af sig selv. Masha ved nøjagtig, hvad både Frances og de andre gæster har brug for, men er hun virkelig så ufejlbarlig, som hun syner? Er Frances på vej mod frelse eller fortabelse? Er retreatet et paradis eller et helvede?

Moriarty piller med stor ekspertise de meget forskellige retreatdeltageres psyker og virkeligheder fra hinanden og afsøger, hvad der sker, når vi overlader magten over vores krop og sind til andre.

Romanen er en klassisk isolationsroman, som vi kender det fra en række thrillers, og selvom netop den manglende kontakt til omverdenen er et bærende element i handlingen bliver det indskrænkede miljø og den snævre personkreds også i længden en hæmsko for fortællingen. Det ”fænglende møde” bliver knapt så fængslende som Moriartys øvrige romaner, og svinger sig ikke rigtig op til at være andet og mere end fordringsløs (og momentant spændende) underholdning.

Liane Moriarty, Et fængslende møde” fra Politikens Forlag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s