Godnatmatematik til små og (halv)store

5

❤️❤️❤️❤️❤️

De fleste mindre børn elsker godnathistorier, men hvorfor skal historier egentlig altid handle om ord? Hvorfor kunne de ikke bare ind imellem handle lidt om tal i stedet?

Nogenlunde sådan tænkte den amerikanske astrofysiker og talnørd Laura Overdeck, når hun puttede sine tre sønner. Hun begyndte at erstatte eventyrene med kreative regnestykker tilpasset børnenes alder. Succesen var så stor, at den endte med bogen “Bedtime Math“, som nu findes i den danske udgave “Godnatmatematik“.

Bogen er farverig og sjovt illustreret, og her regnes der med hamburgers, slik, drageflyvere og alt det andet, som kan vække interessen i et barn. Vi er meget langt fra skolens ofte stive og kedelige fagbøger.

Opgaverne indledes med en lidt skør og tankevækkende tekst om opgavens tema, og hver opgave findes i tre forskellige niveauer, som dækker helt fra ca. 0. klasse og op til ca. 3.-4. klasse. Som en velkommen service til de forældre, der som jeg var sproglige studenter, er der facit nederst på siden.

Jeg testede bogen på både min 7-årige og min 11-årige, og begge var faktisk overraskende  vilde med den lille godnatbog.

Overdecks erklærede mission med bogen har været at plante en interesse for matematik i de små hoveder, og når jeg ser på mit eget afkom, ser det ud til, at missionen er lykkedes. Laura Overdeck har simplethen gjort matematik til god underholdning! Alene det er fem fuldfede hjerter værd.

Laura Overdeck, Godnatmatematik fra forlaget Gyldendal

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s