Ligeværd for små læsere

8763860529

❤️❤️❤️❤️❤️ Alle er sådan set søde mod Bello. Måske endda lidt for søde. Lige fra forældrene, som har givet ham et navn der betyder smuk, til kammeraterne og lærerne, som altid tager hensyn. Måske endda lidt for meget hensyn.

Bello ved godt, at han ikke er som de andre. At han ser anderledes ud, og at han med sin kørestol ikke er et barn som de andre børn i skolegården.

En dag får han nok af al den positive forskelsbehandling. Bello griber sit joystick og styrer derud, hvor børn med kørestol egentlig ikke kan komme. Helt ind i skoven, hvor jorden er blød og slet ikke egnet til mennesker på hjul. Til sidst sidder Bello fast, og så sidder han der. Lige indtil Ane dukker op.

Ane synes vist hverken, at Bello er smuk eller på anden måde særlig. Faktisk synes hun nok, at han er lidt irriterende. Hun behandler ham præcist som et hvilket som helst andet barn. Og ligebehandlingen fører til noget af det smukkeste, man kan opleve som barn (og som voksen også): et ligeværdigt venskab.

Jeg kan lide historien om Bello. Både for Otto Dickmeiss’ som altid fremragende og fabulerende billeder og for den historie, den fortæller. Det er en historie, som så sjældent fortælles. Børn (og mennesker i det hele taget) med handicap figurerer utroligt sjældent i den almene virkelighed som andet end forargelsesvækkende socialsager, vi læser om i pressen.

Med billedbogen om Bello inviterer Mette Neerlin os indenfor, så vi oplever den handicappedes liv indefra.  Det er en forfriskende og tankevækkende synsvinkel på verden – både for barnet og for den voksne højtlæser.

Mette Eike Neerlin og Otto Dickmeiss, Bello fra forlaget Høst & Søn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s