De bedste julekalenderhistorier

Hvert år beslutter jeg, at i år skal være den december, hvor det hver morgen lykkes at læse en morgen-kalenderhistorie for mine børn, mens de indtager deres havregrød med kanel og klamme tyske kalenderchokolader. Hvor vi ikke en eneste morgen kommer bagud, og hvor spændingskurven holder sig ubrudt og konstant helt fra den 1. til den magiske 24. december, hvor alt kulminerer i et fantastisk juleklimaks. Hidtil er det ikke gået helt som planlagt. Men i år bliver ÅRET.

Hvis du ligesom jeg er grebet af optimistisk kalenderbogs-overmod, så kommer her tre bud på kalenderhistorier til lidt forskellige aldersklasser, som I kan kaste jer over.

Vitello – 24 julehistorier af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen

Det er blevet december i rækkehuset ved ringvejen, hvor Vitello bor med sin hårdt prøvede mor. I bogens 24 kapitler følger vi den impulskontroludfordrede Vitellos møde med chokoladekalenderen (tømt d. 1. december), julens budskab (Jesus boede med en ko), snemænd (som naturligvis skal opbevares i hjemmets skabsfryser) og alt det andet, som hører julen til. Hver dag byder på sin egen ufrivillige skarnsstreg og på grin til både store og små. Kapitlerne er korte og passer præcist til en travl morgen eller en hurtig godnathistorie.

 

 

 

Hanne Hundiges jul af Thomas Lagermand Ludme

En spritny kalenderhistorie, hvor vi følger den noget utålmodige Hannes december, som hun deler med far, mor, mormor og Bobby fra Slagelse Syds Lokalcirkus. Og så selvfølgelig med kronprinseparret, Frederik og Mary, som i dette tilfælde er to på matriklen hjemmehørende puddelhunde. Som man måske allerede her fornemmer hører Hannes familie til en af de mere fantasifulde af slagsen. Og er det rigtigt, at ham der Bobby i virkeligheden en kravlenisse, som er blevet til menneske? Med fine illustrationer og lidt længere afsnit er der masser af højtlæsning til børn fra ca. 4 år og op.

 

Drengen der ville redde julemanden fra at blive skåret i skiver af Jesper Wung-Sung

Hjemme hos os er Wung-Sung mest kendt for at skrive børnebøger, som er så uhyggelige, at moren ikke tør læse dem. Den splatteragtige stemning fornægter sig heller ikke i denne julehistorie. Kaj er et barn under pres. Ikke alene skal han rode med skolens tyran Conrad Ørevoks og en krævende rolle som Josef i årets julekrybbespil. Nu har hans forældre også hyret en au pair til at stå for julestemningen derhjemme. Og tilsyneladende en au pair med en skjult dagsorden. For er hun i virkeligheden ude på en hemmelig mission, som går ud på at rejse til Nordpolen og skære selveste julemanden i skiver? Trods det blodige tema er bogen fin højtlæsning for børn fra ca. 9 år.

 

 

 

 

 

 

 

Anmelder-eksemplar af Hanne Hundiges jul og Drengen, der ville redde julemanden fra at blive skåret i skiver er venligst tilsendt af Carlsen og Høst&Søn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s