Frank forsvinder

❤️❤️❤️❤️ Frank har aldrig følt, at han hører til. Hverken på universitetet eller i den overklassefamilie, som han gennem sit ægteskab med Thea indlemmes i. Han er kronisk malplaceret, en bedrager. Måske er det ophavet, som trækker ham ned. Den skuffede, alkoholiserede mor og den hjerneskadede far, som ikke kunne modstå sin trang til at optræde talentløst og spottet af alle forbipasserende på Strøget.

Thea bliver gravid, og en dag nogle uger før hun skal føde, forsvinder Frank. Han driver til havs i sin kajak og ender på en øde ø, hvor han i bedste alene-i-vildmarken-stil i tre uger må overleve på regnvand og fugleæg, indtil undsætningen kommer.

Først her starter imidlertid det virkelige drama. For tilbage i København tror ingen på Franks Robinson Crusoe-historie. På tre korte uger har Frank mistet sin plads i tilværelsen.

Kristian Bang Foss udforsker i sin mildt vanvittige fortælling et fænomen, vi i Danmark ikke bryder os meget om at tale om, nemlig det, at vi ikke alle er lige. Frank tager springet fra én social virkelighed til en anden. Og han betaler prisen for sin sociale opstigning i form af en evigt nagende tvivl. Både hos Frank selv og i den velbjærgede svigerfamilie. Kan man stole på Frank? Er han en del af flokken eller et ukendt og upålideligt fremmedlegeme?

Bemærkelsesværdigt nok formår forfatteren at gøre disse egentlig tunge spørgsmål tilstrækkeligt lette til at man læser romanen med et smil. Historien om Franks forsvinden er en hæsblæsende farce med en ret begrænset egentlig handling, men en høj underholdningsværdi.

Frank Bang Foss, Frank vender hjem fra forlaget Gyldendal.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s