Moderne spøgelseshistorie, som får nakkehårene til at rejse sig

❤️❤️❤️❤️❤️ Er du til gysende langsomme afsløringer og dødelige hemmeligheder? Gamle, uhyggelige huse fyldt med mennesker, du ikke helt ved, om du kan stole på? Så hæng på her.

Ruth Ware har med romanen om den afdøde Mrs. Westaway skabt en slags krimibastard. En del psykologisk thriller, en del familiedrama og en del godt gammeldags mordmysterie, som vi kender det fra forrige århundredes store krimiforfattere.

Efter sin mors pludselige og voldsomme død lever 21-årige Hal et kummerligt og ensomt liv som tarotkortlæser for turisterne på Brightons berømte mole. Det er ikke et job, man lever fedt af, og Hal ender i en gæld, som får voldsomme typer med nypudsede knojern til at dukke uanmeldt op i hendes lille lejlighed. Situationen er desperat, da et brev fra en sagfører en dag lander i Hals postkasse. En arv fra en bedstemor, Hal aldrig har kendt. Selvom hun har sine tvivl om projektet, drager Hal afsted til familiegodset Trepassen.

Her viser det sig snart, at bedste har efterladt Hal med en anden og mere urovækkende arv end et par tusind pund. Snart er Hals liv både vendt på hovedet og i fare. Hun aner ikke længere, hvem der fjende eller ven.

Vi er ude i en af den slags bøger, hvis handling kan aflæses direkte i pulsen, som bliver højere og højere hen mod bogens eksplosive slutning. Jeg er en sucker for et godt mysterie. I dag er der langt mellem dem, og derfor er Ruth Ware også et ekstra velkomment bekendtskab.

Ruth Ware, Mrs. Westaway er død fra Gyldendals Forlag.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s