Gæsteanmeldelse: Letlæst og spændende

Palle lille

Palle Schjødtz har været på en hæsblæsende tur i store biler med voldsparate personer på et bagtæppe af international politik, alt sammen gennem et nyt fiktivt bekendtskab, ex-jægersoldaten Tom Cortzen.

❤️❤️❤️❤️

Hovedpersonen i denne spændingsroman, Tom Cortzen, er en tidligere jægersoldat med udstationeringer i Irak og Afghanistan. En mission gik galt og kostede hans kammerat livet, mens han selv ”slap” med en voldsom medfart som fange hos fjenden. Den øverste ledelse svigtede i situationen, og det gjorde ondt på Tom, ikke mindst fordi hans far var den øverste leder. Han havde derfor besluttet ikke længere at stille sig til rådighed for kongeriget, men ved et kort besøg i Danmark ved faderens begravelse bliver han alligevel ”overtalt” af en amerikansk CIA-ven og en hemmelig gren af Forsvarets Efterretningstjeneste til et nyt eventyr.

0x500

Anledningen er mordet på en iransk dataekspert med hjemsted i Dubai. Dennes kæreste er en dansk skønhed med en modelfortid, og hun er forsvundet efter mordet på iraneren. Desuden er Toms gode ven omkommet ved en helikopterulykke, der virker meget skummel.

Tom kaster sig ud i opgaven, og begivenhederne tager hurtigt fart. De involverede personer er voldsparate personer med brede skuldre, skudklare våben og en noget primitiv adfærd. En række bipersoner mister livet ved at komme i vejen for Tom og hans modstandere. Læseren kan i starten kun gætte på, hvad stridens genstand er. Begge parter har rådighed over store kraftfulde biler, og når dette ikke slår til, kan Tom heldigvis manøvrere forskellige fly. En overgang får man på fornemmelsen, at der bygges op til lidt erotik mellem iranerens kæreste og vores helt, men helten (eller forfatteren) forspilder lejligheden, og kæresten forsvinder ud af handlingen.

Bukkehave beskriver begivenhederne på en letlæst facon, og han forstår at holde spændingen ved lige med et jævnt stigende niveau. At handlingen samtidig bliver mere og mere usandsynlig, gør ikke så meget. Aktuelle, internationale politiske hændelser og konflikter bliver medtaget som baggrund, og det giver romanen et realistisk skær. Læseren må spørge sig selv, om det her virkelig er sådan, det foregår.

Aktuelle, internationale politiske hændelser og konflikter bliver medtaget som baggrund, og det giver romanen et realistisk skær.

På et tidspunkt dukker en forretningsmand op med uhyggelige planer om at udvikle en metode til at sætte demokratiet ud af spillet i verdens stærkeste nation, og det viser sig, at iranerens arbejde er nøglen til denne plan. Tom får hænderne fulde, og handlingen forlægges til Berlin. Gæt selv, hvordan det går.

Bogen er meget James Bond-agtig, så hvis man har smag for det, kan den anbefales.

Kongetro af Tobias Bukkehave er udkommet på Politikens Forlag og kan fanges samme sted.

Bogen er venligst tilsendt af forlaget.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s