Grøn gastronomi på 1. klasse

❤️❤️❤️❤️ Gausdal og Floer: Grønsagskogebogen

Den sidste måneds tid har vi bragt en del anmeldelser af vegetariske kogebøger her på bloggen. Nu opper vi gamet og ambitionsniveauet!

De to norske stjernekokke Tom Viktor Gausdal og Stian Floer går i køkkenet med hjemmesankede dunhammerstilke, granskudsirup og syltet brændenælde. Her er kulinarisk overskud og nysgerrighed i overmål. En lyst til at lege med alt det, man ser på både supermarkedshylden og i skovbunden.

Universet er udpræget maskulint. Det er råt, i kontakt med jorden og meget, meget smukt og lækkert at se på.  En slags gastro-mandemad minus de røde bøffer.

Grønsagskogebogen er opdelt i tematiske afsnit, som både kommer omkring salater, supper, det stegte, det kogte, det bagte, det grillede og det vilde, som skal hentes ude i naturen.

Trods det (for denne simle kok) avancerede udtryk er mange af retterne faktisk relativt nemme at gå til. Man behøver ikke være hverken kokkeuddannet eller biolog for at være med.

Til gengæld er der en overhængende chance for at du vil stige mærkbart i dine gæsters kulinariske anseelse, når du udsætter den for en af Grønsagskogebogens opskrifter. De ligner simpelthen en million – også når de består af mondæne ingredienser som broccoli, kartofler og smør.

Tom Viktor Gausdal og Stian Floer, Grønsagskogebogen fra forlaget Strandberg Publishing (som meget venligt har tilsendt os et eksemplar af bogen at anmelde).

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s