Sommervenner

❤️❤️❤️❤️ Anette Bjørg og Kamilla Wichmann: Sommervenner

Der sidder en gnaven gammel mand på en bænk. En sommerdag kommer en livsglad lille pige, som endnu ikke er helt nedbøjet af livet, forbi og sætter sig ved siden af. “Hvad er der galt?”, spørger hun. Og det viser sig, at der er meget, at være gnaven over. Mere end rigeligt faktisk. Sønner, som ikke gider besøge gnavne fædre, venner som har efterladt en agterude, koner som er døde fra en.

For barnet erstattes sommerens poetiske og simple glæder med hjerteknugende medfølelse. Lige indtil hun får den bedste idé nogensinde og med et slag får lirket det gamle gnavne hjerte åbent igen.

Bjørg og Wichmanns poetiske fortælling suppleres smukt med smukke akvareltegninger. Historien er fin og handler om temaer, de fleste (også mindre) børn vil kunne forstå. Venskab, ensomhed, tristhed. Det fabulerende og abstrakte univers er både bogens styrke og svaghed. Mens det på den ene side er dybt charmerende, er det også lidt ukonkret og vil muligvis kræve lidt voksenforklaringer for at det mindre barn helt er med.

Anette Bjørg og Kamilla Wichmann, Sommervenner fra forlaget Carlsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s