Jorden rundt på 60 sider

❤️❤️❤️❤️❤️ Sofie Maria Brand og Rasmus Juul: Børn i andre lande

Jeg ved godt, at vi er håbløst globaliserede, og at ingen kontinenter i dag er mere end et klik eller to borte. Men der er alligevel noget over den slags bøger, som muntert tager os i hånden og med ud i verden. I dette tilfælde til 13 forskellige lande for at møde en masse forskellige børn, som alle fortæller om deres hverdag.

Yarima fra Brasiliens regnskov, Cheng fra Shanghai, Luke fra Texas, Neema fra Tanzania og Ahmed fra Afghanistan. De er der alle sammen. Vi kommer også en tur forbi Grønland, Cuba, Frankrig, Storbritanien, Tyskland, Rusland, Litauen og Nepal undervejs.

Børnene fortæller om sig selv, deres by og deres familier, og små bokse supplerer med landets historie og kultur og en masse små fun facts. Som et sjovt indslag får man undervejs også muligheden for at lære at tælle til 10 på hele 13 forskellige sprog.

Illustrationerne er farverige, underholdende og uimodståelige. De pirrer nysgerrigheden og trækker nærmest den lille læser ind i teksten. Min egen datter på 9 har i hvert fald med overraskende entusiasme hver aften på kortet forrest i bogen udvalgt, hvad for et land, vi skulle besøge i dag, og der er kommet mange interesserede spørgsmål undervejs.

Verden vokser og folder sig ud i Brand og Juuls fine “miniatlas”, som burde være fast pensum for alle små verdensborgere.

Sofie Maria Brand og Rasmus Juul, Børn i andre lande fra Gyldendals Forlag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s