Livet, illustreret

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Lisa Aisato – livet – illustreret

Denne anmeldelse burde slet ikke være skrevet med ord, men med billeder. For billederne er netop det bærende i norske Lisa Aisatos helt utroligt smukke billedbog Livet – illustreret.

Nænsomt  fører hun os akvarel for akvarel hele vejen fra barnelivets gule solsikker og badeture i blåt regnvejr og til alderdommens sidste sephiabrune farvel. Hver eneste side er et kunstværk. Et portræt af et barn, en teenager, en voksen, en rynket olding – eller af en af de oplevelser, man kun kan have, når man lige præcis er barn, teen, voksen eller olding.

Det samlede resultat er ubeskriveligt smukt og rørende. Fortalt med exceptionel indlevelse og humor.

Personligt havde jeg lyst til at dekonstruere hele bogen og hænge den op på min væg. Både fordi den ville pynte gevaldigt, og fordi den er sådan en fin påmindelse om alle de mennesker, vi er igennem livet. Alt det, vi allerede har været, og alt det, vi skal blive.

Livet – illustreret er en af de ganske få bøger, som faktisk ikke henvender sig til en snæver aldersklasse. Ordene er få. Vi er ikke tvunget ind i et handlingsforløb. I stedet fortæller hvert billede en historie, som vi frit kan tolke og tale om.

Det mindre barn vil kunne genkende nogle af barndommens oplevelser og følelser og le af de sjovere tegninger. Teenageren vil helt sikkert kunne få meget ud af de helt fantastiske billeder af forældre, som fysisk skubber deres børn den sidste vej gennem skolen eller pakker dem ind i store beskyttelsesdragter fulde af “forbudt”-mærkater i malplaceret beskyttertrang. Vi voksne kan sagtens genkende presset og kærligheden ved at være børnefamilie og de udfordringer, som kommer, når vi pludselig bor alene sammen igen.

Det her er en bog, som kan læses af barnet og bedstemoderen til lige stor glæde og inspiration for begge. Et smukt lille mesterværk.

Jeg tror, Aisatos smukke illustration af menneskelivet er min nye yndlingsbilledbog!

Lisa Aisato, Livet – illustreret fra forlaget Straarup & co. Forlaget har meget venligt sendt os et anmeldereksemplar af den fine bog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s