Om os

16387139_10154942178751407_8915424330422182052_nMarlene Langbo-Friis, f. 1975, Master of European Studies, mor til tre, meget læsende, meget talende. Højeffektiv og med højt til loftet.

UllaH_022_Low Res Favorit

Ulla Hinge Thomsen, f. 1971, cand. mag. og journalist, mor til to, skriver for at leve og lever for at elske.

Vi mødte hinanden, da vi havnede i samme mødregruppe i 2008 og straks lod være med at tale ret meget om børn. Marlene var på det tidspunkt minister-taleskriver og arbejdede med masseødelæggelsesvåben, Ulla var in between erhvervsjournalistik og forældremagasiner. Vi bondede herligt, ikke mindst om en glubende appetit på bogstaver.

En dag sagde Marlene: “Hvorfor laver vi egentlig ikke en bogblog sammen?” Det havde Ulla ikke noget godt svar på, andet end det åbenlyse: “Det gør vi da også.” Så det gjorde vi. Siden har vi skrevet hundredevis af anmeldelser, haft besøg af både Fay Weldon og Elsebeth Egholm og en masse andre velskrivende kvinder. Desværre har vi også haft besøg af en gruppe irriterende hackere, så vi nu er på version 2.0 af vores fælles blog.

Vi har også med tiden fået en fast skare af dedikerede gæsteanmeldere, som dækker de genrer, vi ikke selv er hjemme i, eller blot de bøger, vi ikke selv kan nå at læse. Derfor kan vi præstentere nærmest alt: fra fantasy til fagbøger om gin-produktion, fra chick lit til cykelfilosofi, fra domestic noir til Nyt nordisk køkken. Mest af alt læser vi skønlitteratur, der beriger, betrygger eller ryster vores verden på den gode måde; Marlene mest internationalt, Ulla mest dansk.

I al den tid, vi har haft vores blog, har livet været en rutsjebane. Dødsfald, skilsmisse, sygdom, jobskifte, børnepasning, glæder, succeser, sorger. Det kan man både læse i vores anmeldelser og i de pauser, vi hver især tager med at skrive dem indimellem. Hvilket er blot en af mange fordele ved at være to blogsbestyrere: Når den ene ikke lige kan, så tager den anden over.

Vores bogliv er en fest, som I altid er inviteret til.

Advertisement